Miksi mukaan Nolla tapaturmaa -foorumiin? Lue mitä jäsenet kertovat

TTT-lehti kysyi Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikoilta, mitä foorumi heille antaa.

Sanna Moilanen, turvallisuusvastaava, Mäkelä Alu

Perheyrityksemme valmistaa alumiiniprofiileja Alajärvellä. Nollikseen liityimme keväällä 2015. Tuolloin toimitusjohtajamme vaihtui, ja meillä alettiin viedä työturvallisuusasioita eteenpäin entistäkin järjestelmällisemmin.

Olemme saaneet foorumista paljon irti. Verkostossa on mukavia ihmisiä, ja aineistot ovat laadukkaita. Olemme ottaneet niitä käyttöön yrityksessämme. Nolliksesta olen saanut esimerkiksi idean turvallisuushavainnoista. Aloitimme kampanjan, jossa jokainen työntekijä pyrkii tekemään ainakin yhden havainnon kuukaudessa. Joka kuukauden jälkeen yksi työntekijä saa palkinnoksi palkallisen vapaapäivän. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan puolikas vapaapäivä.

Myös kevään 2017 Nollis-seminaarissa tuli hyviä oivalluksia. Katleena Kortesuo antoi aivan uudenlaista näkökulmaa turvallisuusviestintään. Asioita pitää tavallaan jankuttaa, mutta se tulisi tehdä joka kerta hieman eri tavalla.

Yrityksemme sai nyt ensimmäistä kertaa Nollis-tasoluokituksen: olemme tasolla III. Juhlimme asiaa työpaikalla, mutta uskon, että pystymme vielä nostamaan tasoamme. Se kuitenkin edellyttää, että jokainen työntekijämme ymmärtää, miksi työturvallisuuteen pitää panostaa. Asenne ratkaisee!

Lue koko TTT-lehden 4/2017 juttu Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikkojen kokemuksista.