Hyppää pääsisältöön

Työturvallisuuden edistäminen on yhteiseen maaliin pelaamista, sanoo palkittu Ari Rajamäki

Työturvallisuuden edistäminen on yhteiseen maaliin pelaamista. Siinä tarvitaan luottamusta, mutta myös huumori on hyväksi. Tätä mieltä on kuudennen Jorma Saari -tunnustuspalkinnon saanut työsuojelukonkari Ari Rajamäki.

Ari Rajamäki käveli Turun telakan pääportista sisään vuonna 1975. Hän oli 19-vuotias ylioppilas, jolle telakalla työskentelevä isä oli järjestänyt kesäpestin.

”Suunnitelmissani ei ollut jäädä telakalle töihin, mutta kesätyöni jatkui lopulta 45 vuotta.”

Rajamäki aloitti Wärtsilän omistamassa yrityksessä ja jäi tämän vuoden alussa eläkkeelle saksalaisen Meyerin omistamasta yhtiöstä.

Hän teki pitkän uran työsuojelutehtävissä – ensin työsuojeluasiamiehenä, sitten 18 vuotta työntekijöiden päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna ja lopuksi työturvallisuusasiantuntijana. Niiden vuosien aikana työsuojelussa edettiin vastakkainasettelusta yhdessä tekemiseen.

Tunnustuksena työturvallisuuden pitkäjänteisestä edistämisestä Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmä myönsi joulukuussa 2020 Rajamäelle 6. Jorma Saari -palkinnon.

Lue koko Arin tarina Työpiste-lehden artikkelista "Palkittu työsuojeluvaltuutettu: Epäluulot vaihtuivat yhdessä tekemiseen"

Nolla tapaturmaa - foorumin ohjausryhmän vuonna 2008 perustama Jorma Saari -tunnustuspalkinto myönnetään työturvallisuuden edistämiseksi tehdystä pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta työstä. Palkinnon ovat saaneet Juha Pesola (nro 5, 2019), Jussi Pesonen (nro 4, 2016), Lauri Kivekäs (nro 3, 2013), Pauli Karjalainen (nro 2, 2011) ja Jorma Saari (nro 1, 2009).