Foorumin synttäreitä juhlittiin viidellä paikkakunnalla 160 vieraan voimin

Nolla tapaturmaa -foorumin synttärikahvit keräsivät viidelle paikkakunnalle runsaan joukon juhlijoita marraskuisena tiistai-iltapäivänä, 13.11. Synttäreiden, kuten koko foorumin toiminnan, keskiössä olivat jäsentyöpaikat ja yhteinen oppiminen.

Nolla tapaturmaa -foorumi perustettiin 15 vuotta sitten. Vuoden 2003 marraskuussa 25 työpaikkaa lähti rakentamaan verkostoa työturvallisuuden kehittämiseksi ja toinen toisilta oppimiseksi. Foorumin toiminta-ajatus on pysynyt samana, vaikka viidentoista vuoden aikana foorumin koko on yli kuusitoistakertaistunut ja uusi teknologia on mahdollistanut uusia kanavia oppien jakamiseen. Toiminnan fokuksessa oli alun perin lähinnä työtapaturmien torjunta, mutta viime vuosina nolla-ajattelua on laajennettu kattamaan työhyvinvointi, työterveys ja työn sujuvuus.

Yli 160 synttärivierasta saapui juhlimaan 15-vuotiasta foorumia viidelle eri paikkakunnalle, Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Ouluun ja Kuopioon. Lämminhenkiset synttärit tarjosivat paikan suuren turvallisuusperheen kokoontumiselle, vanhojen tuttujen tapaamiselle ja uusiin verkostoitumiselle. Helsingin kahvien kunniavieraiksi saatiin foorumin perustamisessa keskeisessä roolissa olleet Jorma Saari ja Markku Aaltonen sekä monta muuta foorumin toimintaa kehittämässä ollutta.
-On todella mukavaa tulla juhlimaan Nolla tapaturmaa -foorumin kansainvälisestikin ajateltuna ainutlaatuista menestystarinaa, totesi foorumin johtajana vuosina 2007-2011 toiminut Markku Aaltonen.

Synttäreiden ohjelman keskiössä olivat jäsentyöpaikat ja heidän tarinansa. Tilaisuuksissa kuultiin työpaikkapuheenvuorot siitä, miten Gustaf Paulig Oy:ssa, Vapo Oy:ssa, DS Smith Packaging Finland Oy:ssa, PerkinElmer Wallac Oy:ssa sekä Oulun Energiassa on innostettu ja motivoitu kaikki mukaan työturvallisuuden kehittämiseen.

Oulussa synttärivieraat pääsivät sukeltamaan myös virtuaalitodellisuuteen ja näkemään konkreettisesti, mitä uuden teknologian hyödyntäminen tulee mahdollistamaan esimerkiksi työturvallisuusasioiden kouluttamisessa.

Tulevaisuudessa verkosto laajenee ja samoin foorumin näkyvyys. Nolla-ajattelu ymmärretään laaja-alaisena toimintana työpaikan turvallisuuden, viihtyvyyden ja turvallisuuskulttuurin edistämiseksi.
-Haluamme myös vahvistaa foorumin alueellisia verkostoja niin että lähialueen jäsentyöpaikoista saa nopeasti tukea arjen kysymyksiin, toteaa Nolla tapaturmaa -foorumin johtaja Tiina-Mari Monni.