Kevättä ja turvallisuustekoja kohti

Viime kevään seminaarissa saimme turvallisuusoivalluksia. Tulevana keväänä suunnataan sanoista tekoihin.

Toukokuussa 2018 Nolla Tapaturmaa foorumin vuosittaisesta kevätseminaarista alkoi pitkä kuuma kesä. Kiss my Safety – Turvallisuus on oivalluksia -tapahtuma keräsi Turkuun lähes 350 osallistujaa. Vaikuttaa siltä, että tapahtumamme alkaa olla suurin kotimainen työturvallisuusalan tapahtuma. Se kerää vuosittain innostuneen porukan verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia.

"Paljon hyvää keskustelua tänään TTL:n Nolla tapaturmaa -foorumissa! Itse osallistun tapahtumaan nyt toista kertaa, ja olen sitä mieltä, että kyseinen foorumi on erinomainen paikka keskustella eri yritysten edustajien kanssa turvallisuudesta. Turvallisuuden kehittämisessä on niin monta tapaa kuin on yrityksiäkin. Siksi on välillä hyvä jakaa ideoita ja ajatuksia muiden kesken. Jotkin käytännöt ovat hyviä yhdessä työpaikassa ja toiset toisessa, eikä sitä aina välttämättä pysty etukäteen tietämään. Kun TTL järjestää vuosittain mahdollisuuden keskusteluun lukuisten työturvallisuuden ammattilaisten kanssa parhaista käytännöistä, on ihme, että tapahtuma ei ole vielä paljon suositumpi!" (Juuso Huittinen @LinkedIn)

Onnistunut ohjelma toimii kyytipoikana keskusteluille ja kohtaamisille. Turussa meitä innostivat esimerkiksi Harri Gustavsberg tilannetajun pohdinnalla sekä Työterveyslaitoksen Anna-Maria Teperi ja Skanskan Taru Lankinen Safety II ajattelun avaamisella. Toyotan Pasi Nieminen kertoi meille mitä tarkoittaakaan Kaizen ja HUS:in Susanna Puumi jakoi vinkkejä esimiesten työturvallisuustyön tukemiseen. Loppuherätyksen piti Filosofian akatemian Karoliina Jarenko, joka haastoi luomaan työkulttuuria, jossa aivoja ei jätetä narikkaan töihin tullessa.

Tunnelmia Turusta voit katsoa alla olevalta videolta.

Toukokuussa 2019 suuntaamme Kuopioon ”Turvallisuus on tekoja” -seminaariin. Tänä vuonna seminaarin kantavana ajatuksena on se, että tärkeintä eivät ole juhlapuheet ja tunnuslukuihin tuijottaminen, vaan  työpaikkojen arjessa tekemä turvallisuus- ja työhyvinvointityö. Savolaista väriä on saatu mukaan niin puheenvuoroihin kuin tapahtuman vetäjänä toimivan Ismo Apellin myötä. Puheenvuorojen lisäksi ohjelmaan kuuluvat suositut työpaikkavierailut sekä tuumatunnit, joissa päästään porukalla työstämään turvallisuuskäytäntöjä. Seminaarin teeman mukaisesti - miten työpaikalla päästään sanoista tekoihin?

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kanssamme Kuopioon! Katso lisää ja ilmoittaudu: www.ttl.fi/nollis-19