Nollis-työpaikalla Kiilto Oy:ssä työturvallisuuden kehittäminen kuuluu työyhteisössä kaikille

Kiillossa ja Kiilto Familyssä vietettiin Turvallisuuspäivää 17.2. Ohjelmassa oli niin toimintaa, keskustelua kuin aimo annos tietoa työturvallisuudesta ja turvallisuuskulttuurin kehittämisestä.

Nolla on tapa ajatella

– Turvallisuus kuuluu meille kaikille. Jokainen meistä on oman työympäristönsä paras asiantuntija, Kiillon ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö Jyrki Tiihonen avasi Turvallisuuspäivän ja painotti työyhteisössä käytävän avoimen keskustelun tärkeyttä siinä, että työturvallisuuskulttuuria viedään yhteistuumin eteenpäin.

Yhtenä keinona työturvallisuuden systemaattiseksi kehittämiseksi Kiilto on liittynyt Nolla tapaturmaa -foorumiin. Foorumissa on mukana jo yli 350 työpaikkaa.

Turvallisuuspäivässä Nolla tapaturmaa -foorumia edusti Mika Liuhamo, joka totesi, että nolla tapaturmaa on työpaikoilla aidosti mahdollinen tavoite. Nolla tapaturmaa -ajattelun perusta on, että tapaturmat eivät ole sattumaa, vaan niillä on aina syynsä, ja siten ne ovat myös estettävissä.

– Nolla tapaturmaa -ajattelu on välittämistä sekä itsestä että muista. Toteutuakseen tavoite edellyttää kuitenkin sitoutumista ja konkreettisia tekoja, Liuhamo avasi onnistumisen edellytyksiä.

Lue koko juttu: Työturvallisuuden kehittäminen kuuluu työyhteisössä kaikille

(Kiilto Oy Uutiset)