Nollis-työpaikalla Kesko Logistiikassa terveysprosentti tapaturmamittareiden rinnalle

Varasto on kuin pieni kaupunki, joten meillä on selkeät liikenne- ja pelisäännöt, joiden mukaan mennään riskit minimoiden, sanoo Kesko Logistiikan työturvallisuus- ja työhyvinvointipäällikkö Toni Pelin.

Pelinin mukaan työtapaturmiin yrityksessä alettiin kiinnittää erityistä huomiota vuosituhannen vaihteen jälkeen. Tapaturmataajuus eli tapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohti oli tuolloin 60. Nykyään se on 20.

Vuonna 2015 mittariksi otettiin myös työntekijöiden terveysprosentti. Se kertoo, mikä osuus henkilöstöstä on pysynyt koko vuoden terveenä ilman yhtäkään sairauspoissaoloa. Ajatuksena on myös puhua positiivisesti terveydestä eikä vain sairastamisesta.

– Terveysprosentti on osoittautunut hyväksi mittariksi. Nyt tutkimme, mitä tulokset kertovat eri työtehtävistä konsernitasolla. Selvitämme, miksi esimerkiksi mekaanikoilla terveysprosentti on matala ja kaupan työtekijöillä korkeampi, Toni Pelin kertoo.

Lue koko juttu: Varasto on kuin pieni kaupunki

(Kuva: Kesko)

Tämä Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä julkaistava juttusarja on tuotettu yhteistyössä Nolla tapaturmaa -foorumin kanssa. Sarja esittelee foorumin jäsentyöpaikkoja, jotka ovat sitoutuneet työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen ja hyvien käytäntöjen levittämiseen.

Juttusarjassa aiemmin julkaistu:

Siisteys ja turvallisuus kulkevat käsikynkkää (ISS Palvelut Oy)

Turvallisuus tulee ensin (Oulun Energiaurakointi Oy)

Vaarallisesta tuli turvallinen (Rauman satama)